Ayhan Bora Kaplan’ın gizli tanığı böyle kaçırıldı
Ayhan Bora Kaplan dosyasında gizli tanığı yurtdışına kaçtıktan sonra, bir takım paylaşımlar yaptı. Dönemin Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan ile yaptığı görüşmelerin kayıtlarını yayımlayan Sertçelik, Kaplan dosyası üzerinden hükümete darbe yapılmaya çalışıldığını öne sürdü. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ise, “Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir” diyerek Cumhur İttifakı’nın hedef alındığını kaydetmişti.
ÇOĞU POLİS 11 KİŞİYE DAVA AÇILDI
Aralarında, dönemin Ankara il Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner, müdür yardımcısı Şevket Demircan, komiserler Ufuk Gültekin, Metehan İlkyaz’ın da olduğu 11 sanıklı dava dosyasının ek delil klasörlerinde dikkat çeken ayrıntılar yer aldı.
GİZLİ TANIK OLARAK İFADE VERDİ
Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava dosyasına göre, Serdar Sertçelik 6 Ekim günü, KKTC’den Ankara’ya geldi. 7 Ekim günü gözaltına alınan Serçelik 7 Ekim günü adli kontrol şartı ile serbest kaldı. Sertçelik, bu süreçte gizli tanık olarak kapsamlı bir ifade verdi.
EV HAPSİNDEYKEN ÇORBACIDA VURULDU
Ev hapsi şartıyla serbest kalan Sertçelik 20 Kasım 2023 akşamı Çankaya’daki bir çorbacıda silahla vuruldu. İki bacağından vurulan Sertçelik’in yanında o akşam Ece Ronay da vardı. Ev hapsiyle serbest bırakılmasına rağmen çorbacıda vurulan Sertçelik’e 24 Kasım günü gözaltı kararı verildi. Ancak, bu süreçte Dr. R. E. Ş.’den “Şahsın gözaltına alınmasında tıbbi açıdan sakınca vardır” yazısı alındı.
BABASI MAMAK’A BIRAKTI
Bu tarihten sonra da Sertçelik izini kaybettirmeye başladı. Dava dosyasında yer alan bilgilere göre Sertçelik ilk olarak 27 Kasım günü, babası Erdoğan Sertçelik tarafından saat 13.40 gibi Mamak’taki bir AVM’ye bırakıldı. Serçelik, anılan gün saat 16.25 gibi Adem Kaçan tarafından Ankara Eryaman’a götürüldü.
O ARAÇTA 3 KİŞİ VARDI
30 Kasım akşamı saat 22.01 gibi de Sertçelik, Mustafa Çotuk tarafından Etimesgut’a götürüldü. 1 Aralık günü ise Serçelik’in içinde olduğu 06 DRH 258 plakalı araç İstanbul’a doğru yol almaya başladı. Araçta, Sertçelik’in yanı sıra Mustafa Çotuk ve Ramazan Kubat da bulunuyordu.
4 ARALIK GÜNÜ YURTDIŞINA KAÇTI
Kuzey Marmara Otoyolu’nu kullanan üçlünün olduğu araç İstanbul Anadolu yakasına geldi. Çotuk ve Kubat 2 Aralık günü İstanbul’dan Ankara’ya döndü. Plaka tanıma sistemi üzerinden yapılan sorgulamada anılan aracın geçtiği güzergâhlar anbean kayda girdi. Serdar Sertçelik ise, 4 Aralık günü geldiği İstanbul’dan yurtdışına kaçtı. Sertçelik’in yurtdışına nasıl kaçtığına ilişkin bir bilgi ise dosyada yer almadı.
GÖZALTINA ALINMADAN ÖNCE TELEFONU SIFIRLADI
Bu arada dava dosyasında yer alan bilgilere göre, soruşturma kapsamında 15 Mayıs’ta gözaltına alınan dönemin Ankara il Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik’in iki ayrı cep telefonunu sıfırladı. 9 Mart günü bir telefonunda sıfırlama işlemi yapan Çelik, ikinci sıfırlama işlemini ise 13 Mayıs akşamı, gözaltına alınmadan 2 gün önce saat 22.51’de yaptı. Çelik, bu işlemin gerekçesini, eşiyle yaptığı yazışmalarının görülmesini istemediği şeklinde açıkladı. Dosyanın sanıklarından Metehan İlkyaz, Nurullah Özgür Kopuk ve Ramazan Kubat ise cep telefonlarının şifresini vermedi.